MADRID

Alaba: Veoma sam ponosan i zahvalan što sam zadužio dres Reala

Dat ću sve od sebe da u njemu postignem pregršt uspjeha. Napred Madrid, rekao je bivši polivalentni igrač Bajerna

Alaba i Perez. Real Madrid

G. Šumar

21.7.2021

David Alaba danas je zvanično predstavljen na stadionu Santijago Bernabeu kao novi fudbaler Real Madrida. Zadužio je dres sa brojem četiri koji je do ove sezone nosio Serhio Ramos (Sergio). Doskorašnji polivalentni igrač glavni grad Španije stigao je kao slobodan igrač, nakon što mu je istakao ugovor sa Bajernom.

- Hvala svima na srdačnoj dobrodošlici. Veoma sam ponosan i zahvalan što sam zadužio dres Real Madrida. Dat ću sve od sebe da u njemu postignem pregršt uspjeha. Napred Madrid, rekao je Alaba.

Zadovoljstvo zbog saradnje nije skrivao ni Florentino Perez, predsjednik Real Madrida.

- Zahvalan sam Alabi jer je izabrao Real za nastavak karijere. Dolazi iz Bajerna, prijateljskog kluba u kojem je osvojio mnoge trofeje. Za njega je ovo poseban dan, morat će da se suoči sa uzbudljivim izazovom i da osvoja nove trofeje u dresu Reala, rekao je Perez.

Alaba je u Madrid stigao poslije više od jedne decenije staža u prvom timu Bajerna, a sa Realom je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine. Kapiten austrijske reprezentacije u predstojećem periodu imat će odgovoran zadatak da "pokrije" odlazak Ramosa koji je prešao u PSG-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.