OLIMPIJSKE IGRE

Sjajna utakmica u Jokohami, šest golova i pobjeda Brazila

Ričarlison predvodio svoju reprezentaciju do trijumfa nad Njemačkom

Ričarlison: Postigao tri gola do 30. minute. TWITTER

E. Ćosić

22.7.2021

Kompletirano je prvo kolo grupne faze fudbalskog turnira na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Najbolju utakmicu odigrali su Brazilci i Nijemci na stadionu u Jokohami, a susret na kojem je viđeno šest golova pripao je Selesau koji je slavio sa 4:2.

Brazilci su furiozno ušli u ovaj meč, te već nakon pola sata igre vodili sa 3:0, a sva tri pogotka bila su djelo Evertonovog Ričarlisona (Richarlison). U nadoknadi prvog dijela Mateus Kunja (Matheus Cunha) je propustio realizovati penal. To se moglo odbiti o glavu Brazilu, ali nije srećom po Hertinog napadača.

U 57. minuti Njemačka smanjuje zaostatak nakon što je pogodio Nadiem Amiri. Nijemcima je situaciju dodatno zakomplikovao Maksimilijan Arnold (Maximilian) koji je dobio drugi žuti karton, odnosno isključenje. Međutim, u 83. minuti Ragnar Ahe (Ache) smanjuje na 3:2. 

Strepili su Brazilci sve do sudijske nadoknade i pogotka Paulinja (Paulinho) u 94. minuti ovog meča. Ranije u ovoj grupi, Obala Slonovače je pobijedila selekciju Saudijske Arabije sa 2:1.

Svi rezultati 1. kola grupne faze:

Egipat - Španija 0:0

Meksiko - Francuska 4:1

Novi Zeland - Južna Koreja 1:0

Obala Slonovače - Saudijska Arabija 2:1

Argentina - Australija 0:2

Honduras - Rumunija 0:1

Japan - Južna Afrika 1:0

Brazil - Njemačka 4:2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.