TRENER VELEŽA

Dudić nakon AEK-a: Hvala im na ovoj noći, ovo je velika pobjeda

"Rođeni" u 2. pretkolu Konferencijske lige nakon preokreta savladali AEK

Dudić: Velika pobjeda. ARHIV

E. Ćosić

22.7.2021

Velika pobjeda Veleža u okviru 2. pretkola Konferencijske lige protiv velikog AEK-a 2:1. „Rođeni“ su nošeni sjajnom podrškom svojih navijača sa tribina Grbavice stigli do preokreta i velike pobjede nad grčkim predstavnikom.

Povodom utakmice, kreator hrabrog Veleža i trener tima Feđa Dudić nije krio oduševljenje onim što su on i njegovi izabranici uradili. 

- Hvala igračima, ubijedio sam njih i sebe da možemo. Hvala im na ovoj noći. Ovo je velika pobjeda. Pregledali smo sve, imali smo dobar start, što je glavni razlog za ovakvu utakmicu. Dino Hasanović odradi vrhunski posao na Mantalosu, mislim da smo defanzivno pogotovo u prvom poluvremenu odlično igrali u formaciji 4-1-4-1, rekao je Dudić te dodao:

Vidite koliko su i oni dobri, dva momenta nepažnje, jeftino ispadnemo, ne ispratimo igrače. Mislim, da smo u globalu dobro odigrali u odbrani. Treba čestitati momcima, odigrali su odlično na ovom nivou. Kao što sam i rekao, nismo se povukli. Još jednom gubimo i još jednom okrećemo - poručio je Feđa Dudić koji je za kraj pomenuo i povrijeđenog Radovca koji nije mogao zaigrati večeras.

- Ova pobjeda je i za našeg Samira Radovca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.