ŠPANIJA

Barcelona kažnjava za nepotpisivanje ugovora, najveći talenat ne može nikako igrati

Mladi Moriba je prvo prebačen u B tim, sada mu ni tamo ne daju da igra

Moriba: Mladi fudbaler bi mogao napustiti Barcelonu. TWITTER

E. Ćosić

23.7.2021

Barcelona grca u dugovima, a čelnici kluba su se susreli sa velikim problemima uoči nove sezone. I povrh svih finansijskih poteškoća ekipe sa Nou Kampa,  talentovani veznjak Ilaiks Moriba (Ilaix) tražio je povišicu.

Naime, on već neko vrijeme odbija produžiti ugovor sa Barcelonom, pa je zbog toga prebačen u B ekipu. Međutim, Moriba ni tamo ne igra pošto ga trener B ekipe ne želi, a klub mu je poručio da neće igrati sve dok ne produži ugovor. Katalonski "Sport" piše kako vezista ne mora brinuti za budućnost, obzirom na to da situaciju iz Katalonije prate Čelzi i Mančester siti.

Navodno, engleski velikani i finalisti prošlosezonske Lige prvaka mu nude šest miliona eura godišnje, što je daleko više od onoga što mu Barcelona može i ponuditi.

Prema navodima španskih medija, Moribini agenti smatraju da bi on trebao zarađivati više nego što zarađuje, a dodaje se da predsjednik Barcelone Hoan Laporta (Joan) nema namjeru da popusti u naumu da i njemu smanji primanja kao što ih je smanjio i nekim klupskim zvijezdama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.