ŠPANCI TVRDE

Prodajom Velšanina Juventus otvara mjesto za bh. reprezentativca

Katalonski Sport piše kako je Pjanić ipak spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje

Naš fudbaler već dugo je na izlaznim vratima Barce. Arhiv

M. K.

24.7.2021

Bh. reprezentativac i član Barcelone, Miralem Pjanić, ponovo je bio tema španskih medija odnosno njegova sudbina u klubu s Kamp Noua.

Poznato je od ranije da je Juventus pokazao interes da vrati Pjanića u svoje redove, ali žele prvo prodati Velšanina Arona Ramzija (Aaron Ramsey) kako bi stvorili mjesto za Pjanića, a osim toga naš reprezentativac će morati pristati i na smanjenje plate, jer u Juveu ne žele da plaćaju 8,4 miliona eura godišnje koliko je Miralemova plata.

Katalonski Sport piše kako je Pjanić ipak spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje i da se uskoro očekuje finalizacija pregovora.

I direktor Barce, Metju Alemani (Mateu Alemany) govorio je o mogućem odlasku Pjanića, kao i Samjuela Umtitija (Samuel Umtiti) iz kluba u ljetnom prijelaznom roku.

- Oba igrača imaju velike karijere, ali prošle sezone nisu mnogo igrali. Poznata nam je situacija i razmatramo mogućnosti da im nađemo druge klubove, izjavio je Alemani.

Pjanić je od 2016. do 2020. igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.