PIŠE ŠVICARSKI "BLICK"

Vladimir Petković jedan od kandidata za trenera francuskog velikana

Selektor Švicarske iza sebe odlično Evropsko prvenstvo

Rođeni Sarajlija bi mogao na klupu nekadašnjeg prvaka Francuske. TWITTER

E. Ćosić

26.7.2021

Prema pisanju jednog od najtiražnijih švicarskih listova "Blick", francuski Bordo dogovorio je uslove saradnje s bh. stručnjakom Vladimirom Petkovićem.

Navodno je rođeni Sarajlija i selektor Švicarske dogovorio trogodišnji ugovor sa nekadašnjim prvakom Francuske. Trenutno nije poznato da li će Fudbalski savez Švicarske tek tako pristati na život bez Petkovića, koji ih je na ovom prvenstvu Evrope odveo do četvrtfinala, a nedostajalo je malo sreće da se nađu i u polufinalu.

Petković trenutno boravi na odmoru na Ibici, ali njegov agent Vinićio Firaneli (Vinicio Firanelli) je u izjavi za "Blick" otkrio kako postoji dogovor između selektora i Saveza da može ići bez obeštećenja u slučaju ponude iz lgia petice.

Prema pisanju "L'Equipea", pored Petkovića kandidati za klupu francuskog tima bili su Lucien Favre, trener Rema David Guion, te pomoćnik Žozea Murinja (Jose Mourinho) Joao Sakramento (Sacramento), međutim, sudeći prema švicarskom mediju, izbor je pao na Sarajliju.

Inače, Petković je na klupi selekcije Švicarske od 2014. godine, a prethodno je vodio Lacio, Sion, Samsunspor, Jang Bojs, Belinconu, Lugano i Malkantone.

Što se Bordoa tiče, on u svojim vitrinama ima šest naslova prvaka Francuske, a posljednji put Ligu 1 osvojio je u sezoni 2008/09. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.