ITALIJANSKI TRENER

Alegri degradirao Bonućija, upozorio i Ronalda

Nije oprostio defanzivcu odlazak u Milan 2017. godine

Alegri: Bonući će od sada čekati red na kapitensku traku. TWITTER

E. Ćosić

27.7.2021

Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) vratio se na klupu Juventusa, nakon što je dvije godine bio na odmoru. Italijanski stručnjak se uželio posla, a fudbalerima "Stare dame" iznio je planove u predstojećoj sezoni.

Jasno da Juventus želi vratiti Skudeto, koji je nakon devet godina preselio iz Torina u Milan, a u mislima je i dugo isčekivani trofej Lige prvaka. Alegri je danas održao press konferenciju na kojoj je najviše pričao o Kristijanu Ronaldu (Cristiano) i Paulu Dibali (Dybala).

- Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Jučer sam razgovarao s njim kao i s ostalim igračima. Rekao sam mu da je ovo važna sezona i da sam sretan što sam ga ponovo sreo. On sada ima još veću odgovornost, jer smo prije tri godine imali iskusniju ekipu, dok je ovoga puta dosta mlađih igrača. Očekujem puno od njega u pogledu odgovornosti, u dobrom je stanju i u formi je - rekao je Alegri.

Juventus trenutno pregovara oko produžetka saradnje sa Dibalom, a italijanski trener uvjeren je kako će argentinski fudbaler i naredne sezone nositi prugasti dres. 

- Paulo može izvoditi slobodne udarce, tako da može napraviti razliku. Što se tiče iskustva u Juveu, može biti zamjenik kapitena jer je Bonući (Leonardo Bonucci) napustio Juventus, pa se vratio. Onda kada se vratio u Juve, stao je na kraj reda - poručio je Alegri, pokazavši da nije oprostio Bonućiju odlazak u Milan, a defanzivac je bio viđen kao nasljednik kapitenske trake koja je bila na ruci Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon).


Podsjećamo, Bonući je šokirao fudbalsku javnost na ljeto 2017., kada je nakon sedam godina napustio Juventus i otišao u Milan za 42.000.000 eura. U tom trenutku je bio jedan od najboljih defanzivaca svijeta, ali se na San Siru nije proslavio, pa se već iduće godine vratio u Juventus. 

Alegrijevi prethodnici, Andrea Pirlo i Mauricio Sari (Maurizio Sarri) davali su kapitensku traku Bonućiju u izostanku Đorđija Kjelinija (Giorgio Chiellini), međutim čini se da će se ta praksa promijeniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.