LIGA PRVAKA

Menalo lansirao Dinamo u treće pretkolo, dalje prošao i Malme

Svoje nastupe upisala četiri bh. reprezentativaca

Menalo: Donio pobjedu Dinamu. ARHIV

E. Ćosić

27.7.2021

Fudbaleri Dinamo Zagreba i Malmea izborili su 3. pretkolo Lige prvaka. "Modri" su nakon sigurnih 2:0 sa Maksimira otputovali na Kipar, gdje su ih čekali Omonija i teška vrućina.

U Nikoziji je bilo 38 stepeni celzijusevih, ali ni to nije spriječilo Dinamo na putu do pobjede i ovjere plasmana u 3. rundu kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Nije bilo golova u prvih 45 minuta uprkos nekolicini prilika na obje strane. 




Menalo junak

Ni u nastavku se nije mijenjao rezultat, a onda je trener "Modrih" Damir Krznar povukao pravi potez.

U 65. minuti na teren je poslao Luku Menala, a bh. reprezentativac je 14 minuta kasnije glavom pogodio nakon centaršuta Josipa Mišića i tako lansirao Dinamo u 3. pretkolo. Menalo je prije pogotka dobio žuti karton, a od 82. minute za Dinamo je zaigrao i Amer Gojak.

I Malme prošao dalje

Narednoj rundi raduju se još dva bh. reprezentativca, Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić koji su sa svojim Malmeom obezbijedili 3. pretkolo. Nakon pobjede u prvoj utakmici (2:1), švedski predstavnik je u Finskoj odigrao 2:2 sa Helsinkijem. Već u 1. minuti hladan tuš za ekipu naših fudbalera, pošto je Miro Tehno pogodio. 

Devet minuta kasnije Andreas Kristijansen poravnava rezultat, a Malme do preokreta stiže u 76. minuti preko Veljka Birmančevića. Međutim, dvije minute poslije Riku Riski pogađa za izjednačenje i tako vraća nadu svom timu. Do kraja se rezultat ipak nije mijenjao. 

Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta, dok je Nalić u igru ušao u 72. minuti. Nakon deset minuta provedenih na terenu dobio je žuti karton. 

Inače, Dinamo će u narednoj rundi odmjeriti snage sa boljim iz duela Flora - Legija, dok će Malme na megdan škotskom prvaku Rendžersu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.