NAKON FIJASKA U TOKIJU

Neutješni Žinjak prozvao igrače i klubove zbog katastrofe Francuza

- Ovako ne ide. Klubovi moraju da promijene svoj odnos prema olimpijskoj reprezentaciji i dozvole igračima nastupe, jer ovo je žalosno, poručio je Žinjak

M. K.

Francuski napadač ljut nakon debakla na Olimpijadi

Foto: AFP


Francuzi su doživjeli katastrofu na Olimpijadi u Tokiju na fudbalskom turniru na kojem učestvuje U23 selekcija.

Najbolji igrač ekipe koja je otputovala u Japan bez velikog broja svojih velikih zvijezda, a koje su mogle po godinama biti u sastavu, Andre Pjer Žinjak (Andre-Pierre Gignac), kritikvoa je žestoko kako igrače, tako i klubove koji nisu pustili ono najbolje što Francuska može imati kada je U23 tim u pitanju.  

Podsjetimo, Trikolori su prije današnjeg fijaska protiv Japana (0:4) doživjeli i poraze od Meksika na startu (1:4), dok su u drugom kolu savladali Južnu Afriku rezultatom s 4:3.

Napadač meksičkog Tigresa rekao je sljedeće:

- Ne smijemo tražiti izgovore zbog debakla. Nadam se da ćemo do novih ljetnih Olimpijskih igara 2024. biti svi više posvećeni i fokusireani na olimpijsku fudbalsku selekciju i osvjanju medalje. U Japan sam stigao da dam maksimum, da osvojim medalju i ponosan se vratim kući. Ovako to ne ide.  Klubovi moraju da promijene svoj odnos prema olimpijskoj reprezentaciji i dozvole igračima nastupe, jer ovo je žalosno, poručio je Žinjak.

Više o temi olimpijske igre

OPRAVDALI ULOGU FAVORITA
Odlični Francuzi ostavili Čehe na minus 20
NA VRH

Podijeli članak na