PODVIG

Velež eliminisao AEK, "Rođeni" se ćelavi vraćaju u Mostar

Trener tima Feđa Dudić obećao šišanje ukoliko prođu dalje

Scena iz Atine. AEK

E. Ćosić

29.7.2021

Fudbaleri Veleža napravili su veliki podvig izbacivši slavni AEK u okviru 2. pretkola Konferencijske lige. Nakon prošlosedmične pobjede na Grbavici (2:1), "Rođeni" su otputovali u Atinu braniti stečenu prednost. 

I dobro im je išlo, ali je škotski sudija Kevin Klensi (Clancy) produžio utakmicu za čak devet minuta. I u 8. minuti nadoknade sjajni Slaviša Bogdanović je kapitulirao nakon što ga je savladao Petros Mantalos. 

U produžecima se nije mijenjao rezultat, a onda se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. "Rođeni" su predvođeni večeras fenomenalnim Bogdanovićem, koji je zaustavio dva šuta, slavili sa 3:2.


Nakon pobjede i velikog uspjeha i igrači su se prisjetili obećasnja koje je trener Feđa Dudić dao prilikom najave revanš susreta, pa su na stadionu u Atini uzvikivali: "Šišanje, šišanje!"

Podsjećamo, prije puta za Grčku Dudić je medijima otkrio za dogovor u svlačionici:

- Imamo jedan dogovor u svlačionici, zajedno sa igračima. Rekli smo, ako pobijedimo, da ćemo se svi ošišati na ćelavo. Eto imate ekskluzivu. Malo je to bila neka šala, ali onda smo ozbiljno rekli – ako prođemo, ošišaćemo se svi na ćelavo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.