KONFERENCIJSKA LIGA

"Rođeni" eliminisali veliki AEK, poznato kada i s kim igraju u narednoj rundi

Velež se plasirao u 3. rundu kvalifikacija Konferencijske lige

Scena iz Atine. AEK

E. Ćosić

29.7.2021

Fudbaleri Veležanapravili su pravi podvig. „Rođeni“ su u Atini nakon penala uspjeli izbaciti veliki AEK i izboriti plasman u 3. rundu kvalifikacija Konferencijske lige.

Nakon 1:0 u regularnom toku, kojim je AEK anulirao zaostatak iz prvog meča (1:2), pristupilo se produžecima, a potom i penalima. "Rođeni" su na krilima fenomenalnog Slaviše Bogdanovića slavili u penalima sa 3:2.

U narednoj rundi trener Feđa Dudić i njegovi izabranici za protivnika će imati švedski Elfsborg koji je u 2. pretkolu sa ukupnih 9:0 eliminisao Milsami, moldavskog predstavnika koji je u 1. rundi eliminisao Sarajevo. Šveđani su u prvoj utakmici pobijedili sa 4:0 i tada je bilo jasno da se Moldavci opraštaju od takmičenja, a večeras su ih u revanšu dotukli, te sa pet komada ispratili iz kvalifikacija za novo UEFA-ino takmičenje.

Velež već naredne sedmice igra 3. pretkolo. "Rođeni" će u prvoj utakmici gostovati na Boras Areni (5. augusta), a sedam dana kasnije će na Grbavici odigrati revanš meč, gdje će, nadamo se, izboriti plasman i u plej-of.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.