BIVŠI FUNKCIONER "MODRIH"

Šta je Zdravko Mamić rekao o mogućem okršaju Dinama i Zvezde

Ukoliko prođu svoje rivale u 3. pretkolu, za plasman u Ligu prvaka igrat će prvaci Hrvatske i Srbije

Mamić: Proći će Dinamo. ARHIV

E. Ćosić

2.8.2021

Današnji žrijeb u Nionu donio je potencijalne parove plej-ofa kvalifikacija za evropska klupska takmičenja. Mnogo pažnje privukao je mogući okršaj Dinamo Zagreba i Crvene zvezde.

Ukoliko "Modri" i "Crveno-bijeli" prođu svoje rivale u 3. pretkolu Legiju, odnosno Šerif, za plasman u grupnu fazu Lige prvaka ukrstit će koplja. Bile bi to prve utakmice prvaka Hrvatske i Srbije još od maja 1991. godine i utakmice koja je ostala upamćena zbog udaranja policajca od strane Zvonimira Bobana.



Nisam želio Zvezdu

Svoj komentar na današnji žrijeb dao je i Zdravko Mamić, bivši funkcioner tima sa Maksimira. Nekadašnja "alfa i omega" Dinama je govorila za "Blic.rs".

- Prvo i jedan i drugi klub moraju izboriti sljedeći krug. Iskreno, i Dinamo je favorit protiv Legije, kao i Crvena zvezda protiv Šerifa. Ako dođe do raspleta koji očekujem, bit će svakako zanimljivo. Nisam želio da izvučemo Zvezdu. To je, da ste me pitali jučer, za mene bila posljednja opcija. Ali, što je, tu je' - započeo je Mamić koji je uvjeren da bi u slučaju međusobnog okršaja hrvatskog i srbijanskog prvaka dalje prošao Dinamo.

Pokazati odgovornost

- Ako dođe do dvoboja između Dinama i Crvene zvezde, od vitalne je važnosti za sve nas da pokažemo visoku odgovornost. I da svijet vidi da se i u Zagrebu i u Beogradu mogu odigrati civilizirane utakmice. Bez podgrijavanja atmosfere. Tome zaista nema mjesta. Jer i poslije tog dvoboja će se igrati fudbal. Život ide dalje. A logično je da vjerujemo i navijamo za svoj klub. Nekako osjećam da će se ostvariti ovaj scenarij: Prođu i Dinamo i Zvezda u sljedeću rundu, prvi meč u Beogradu, revanš u Zagrebu. Dinamo na kraju izlazi kao pobjednik.

- Netko će biti više zadovoljan, neko manje. Ali, jednom slijedi grupna faza Lige prvaka, a drugom grupna faza Evropa lige, što je odličan rezultat. Važno je, ponavljam, da se pokažemo u pravom svjetlu, bez nekih fudbalskih stvari. I neka prođe bolji, a ja vjerujem da će to biti Dinamo - zaključio je Mamić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.