LIGA PRVAKA

Gojak i Menalo dočekuju Poljake, a Ćivić i Lončar Čehe

- U napadačkom dijelu su veoma opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije, smatra trener Dinama Damir Krznar

Modri neće imati lak zadatak. 24sata.hr

Piše: M. K.

4.8.2021

Utakmicama Spartak - Benfika (19 sati), Dinamo - Legija (20) i Ferencvaroš - Slavija (20), bit će kompletirana prva runda 3. pretkola Lige prvaka.

Nama je svakako najzanimljiviji dvoboj Dinama i Legije gdje se očekuju nastupi dvojice naših reprezentativaca, Amera Gojaka i Luke Menala, dok će u međuvremenu u Mađarskoj u sastavu Ferencvaroša protiv Slavije biti Eldar Ćivić i Stjepan Lončar.

Trener Dinama Damir Krznar uoči utakmice rekao je:

- Ispred nas je zahtjevna utakmica, možda i najvažnija u ovom dijelu kvalifikacija. To je utakmica koja nas, ako sve bude uredu, vodi u doigravanje i time bi ispunili naš osnovni cilj, ulazak u grupe Evropske lige,  kazao je Krznar, te dodao:

- Legija je kombinatorna ekipa koja voli posjed lopte i voli nadmetanje. U napadačkom dijelu su veoma opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije, smatra Krznar.

Kladionica Mozzart na pobjedu Dinama daje kvotu 1,80, dok je kvota na pobjedu Legije 4,90. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.