ROĐENI

Avdo Kalajdžić između utakmica sa Rudarom i Elfsborgom: Poraz neće ostaviti traga na našu ekipu

Svjesni smo svega i šta nam se desilo i šta je ispred nas, rekao je trener Veleža

Dudić i Kalajdžić. Arhiva

Piše: G. Šumar

4.8.2021

Mostarski Velež je u trećem kolu m:tel Premijer lige BiH iznenađujuće poražen (0:2) na domaćem terenu od Rudar Prijedora.


"Šareni“ tim

- Očekivali smo da će u jednom trenutku doći do pada, ali ne baš sada protiv Rudara, rekao je trener Veleža Avdo Kalajdžić za „Dnevni avaz i dodao:

- Mislili smo da ćemo pobijediti Prijedorčane i s „šarenim“ sastavom, čuvali smo igrače za prvu utakmicu s Elfsborgom (četvrtak – op.a.), ali eto – Rudar nas je iznenadio. Golove smo primili iz dvije kardinalne greške koje su nas skupo koštale, kasnije je došao i crveni karton Melvina Osmića... Kasnije se nismo mogli vratiti, ali najviše nam je žao što smo u nastavku utakmice morali trošiti igrače koje smo odmarali za predstojeći duel u Buros areni.

Nekadašnji as „Rođenih“ istakao je da zaslužena pobjeda Rudara može i dobro doći Veležu.

- Nadam se da će se naši igrači „otrijezniti“ i razmisliti o svemu - kako je teško doći do vrha, a i kako se brzo pada, poslije jednog poraza. Vjerujem da ovaj poraz neće ostaviti traga na našu ekipu u narednim utakmicama. Inače, kod naših klubova, uvijek poslije evropskih, dolazi do kriza rezultata u domaćem takmičenju. Nadam se da ovaj pad neće dugo trajati, odnosno da ćemo ga brzo preboljeti - smatra Kalajdžić.

Tim povodom „Rođeni“ su jučer održali i sastanak, a već danas putuju u švedski Buros, gdje će u četvrtak odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige.


Kod naših klubova, uvijek poslije evropskih, dolazi do kriza rezultata u domaćem takmičenju. FK Velež

Povratak Radovca

- Svjesni smo svega i šta nam se desilo i šta je ispred nas. Idemo dalje. Vjerujem u naše igrače i naš tim. Već su napravili veliki rezultat u Evropi, ali činjenica je i to da u svaku utakmicu moraju ući maksimalno spremni.

Normalno, rezervisti sada nisu iskoristili šansu, a inače, problem će nam biti igrači do 21 godine koji moraju igrati u prvenstvu. Ali, šta je, tu je – idemo dalje - ističe trener „Rođenih“ i dodaje da nemaju problema s povredama.

- Mislim da će i Samir Radovac biti spreman za duel u Švedskoj. To će biti puno jača i drugačija utakmica od prethodnih. AEK je tehnički potkovaniji tim od Elfsborga, čija je glavna snaga fizička sprema, agresivnost, presing. Također, oni su već u jeku prvenstva... U svakom slučaju, učinit ćemo da pružimo partije koje smo i do sada pružali u Evropi.

Ćemalović: Glavu gore

Nekadašnji kapiten Veleža Samir Ćemalović realno je analizirao poraz od Rudar Prijedora.

- Izgubili, pa šta. Glavu gore. Popravit će se u Švedskoj - optimista je Ćemalović, koji dodaje:

- Dobili smo zadatak, dovesti iz Rudara iz Prijedora Santosa (Rodrigues Clarisnario). Bolji igrač dugo nije došao u Vrapčiće. I drugi krilni igrač Rudara je bio vrh, ali ovaj je i protiv Širokog Brijega bio klasa iznad.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.