LIGA PRVAKA

Dinamo revanš dočekuje bez prednosti, radost za bh. trio u Ferencvarošu

Prve utakmice 3. kola kvalifikacija

Ćivić, Lončar i Kovačević na pragu plej-ofa. TWITTER

E. Ćosić

4.8.2021

Kompletirane su tri utakmice današnjeg programa trećeg pretkola Lige prvaka. U prvoj utakmici Benfika je sa 2:0 u Moskvi pobijedila Spartak, da bi Ferencvaroš identičnim rezultatom na svom terenu pobijedio prašku Slaviju. Dinamo Zagreb je na svom Maksimiru remizirao sa varšavskom Legijom (1:1).

Portugalskog predstavnika su do pobjede predvodili Rafa Silva koji je pogodio u 51. minuti, te Žilberto (Gilberto) koji je pogotkom u 74. minuti postavio konačni rezultat na Lužnjikiju.

Preostale dvije utakmice su počele u identičnom terminu od 20 sati, a razloga za radovanje nemaju zagrebački "Modri". Dinamo je odigrao tek 1:1. Izabranici Damira Krznara do pogotka su došli u 60. minuti kada je pogodio Bruno Petković, ali se Legija u finišu spasila poraza. Ernest Mući (Muci) je u 82. minuti utišao Maksimir, te iznenadio hrvatskog prvaka koji će sada za plasman u plej-of imati teži zadatak od očekivanog.

Što se tiče bh. reprezentativaca, Luka Menalo je u igru ušao u 85. minuti, dok je Amer Gojak meč ispratio sa klupe za rezerve. Uspješniji su bili bh. igrači u dresu Ferencvaroša koji je sa 2:0 pobijedio prašku Slaviju. Mađarski predstavnik je došao do vodstva u 84. minuti kada je nespretnom intervencijom Taraš Kačaraba (Taras Kacharaba) zatresao vlastitu mrežu. 

Ukrajinski defanzivac je bio tragičar meča na Puškaš Areni, pošto je nakon postignutog autogola sskrivio penal na startu drugog dijela. Ihor Karatin (Kharatin) je bio siguran egzekutor najstrožije kazne u 50. minuti za 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice. 

U pobjedi Ferencvaroša svih 90 minuta odigrao je Eldar Ćivić, a Stjepan Lončar je šansu dobio u 75. minuti. Treći bh. reprezentativac u redovima mađarskog tima, Adnan Kovačević u igru je ušao u nadoknadi sudijskog vremena.

Revanši se igraju za sedam dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.