ŠPANIJA

Hitna press konferencija u Barceloni, Laporta otkriva razloge rastanka s Mesijem

Danas od 11 sati

Mesi: Napušta Barcelonu. AGENCIJE

Piše: A. V.

6.8.2021

Barcelona je sinoć objavila kako Lionel Mesi (Messi) neće produžiti ugovor i kako napušta katalonski klub poslije 21 godine, što je vijest koja je šokirala fudbalski svijet.

Iz Barce su u saopćenju naveli kako je s Argentincem postignut dogovor o produženju saradnje, ali da to nije bilo moguće zbog "finansijskih i strukturalnih prepreka".

- Uprkos tome što su Barcelona i Lionel Mesi postigli dogovor te što su obje strane imale jasnu namjeru potpisati novi ugovor, to se ne može dogoditi zbog finansijskih i strukturalnih prepreka. Kao posljedica ove situacije, Mesi neće ostati u Barceloni. Obje strane duboko žale što želje igrača i kluba u konačnici neće biti ispunjene. Barcelona svesrdno iskazuje zahvalnost igraču na njegovom doprinosu uveličavanja kluba i želi mu sve najbolje u budućem osobnom i profesionalnom životu - objavila je Barcelona.

Konkretno govoreći, riječ je o finansijskom "fer-pleju" La Lige, koji Barca nije mogla ispoštovati s ozbirom na dug od više od milijardu eura.

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) je za danas u 11 sati na Kamp Nou sazvao hitnu konferenciju za novinare, na kojoj će objasniti razloge rastanka s Mesijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.