ŠPANSKI STRUČNJAK BIJESAN

Gvardiola izgubio Komjuniti šild pa osuo paljbu po UEFA-i i FIFA-i

Mančester siti poražen u duelu protiv Lestera (0:1)

Gvardiola: Nedostaje mi sedam-osam fudbalera. TWITTER

E. Ćosić

8.8.2021

Fudbaleri Mančester sitija nisu uspjeli osvojiti prvi trofej na startu nove sezone. "Građani" su u borbi za trofej Komjuniti šilda izgubili od Lestera koji je golom Kelečija Ihenačka (Kelechi Iheanacho) u 86. minuti. Tako su "Lisice" došle do prvog ovakvog trofeja još od 1971. godine.

Nakon utakmice trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) nije bio zadovoljan. Osuo je paljbu po UEFA-i i FIFA-i, žaleći se kako njegova ekipa nije spremna za novu sezonu zbog njih.

- Opet kasnimo sa svim jer UEFA i FIFA nisu omogućile odmor fudbalerima. Tek mi treba doći sedam-osam fudbalera, Rodri je odradio samo dva treninga, Laporte je u izolaciji... Morat ćemo loviti rezultate iako nećemo biti na našoj najvećoj razini. Tako smo prošle godine izgubili od Vulvsa i primili pet golova od Lestera", rekao je Gvardiola, te dodao:

- Htio sam da pobijedimo, odigrali smo dobru utakmicu, posebno kad se uzmu u obzir mladi sastav i problemi s početkom priprema. Bit će bolje već u nedjelju, a cilj nam je do prve reprezentativne pauze osvojiti što je više moguće bodova. Iz onog što sam vidio danas, uvjeren sam da ćemo imati uspješnu sezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.