OLIMPIJSKI ODBOR ODLUČIO

Brazilci će kazniti svoje zlatne fudbalere

Mjere poduzete radi očuvanja olimpijskog pokreta, sponzora i drugih sportaša

Brazil: Odbranili zlato iz Rija. TWITTER

E. Ćosić

8.8.2021

Olimpijski odbor Brazila danas je objavio saopćenje u kojem stoji kako će poduzeti određene mjere protiv fudbalske ekipe koja je u Tokiju osvojila zlato, ali su fudbaleri odbili da nose službenu uniformu tokom ceremonije dodjele medalja.

- Po završetku Olimpijskih igara Olimpijski odbor Brazila objavit će mjere koje će biti poduzete radi očuvanja olimpijskog pokreta, naših sponzora i drugih sportaša - navedeno je u saopćenju.

Brazilski olimpijski tim u Tokiju obaviješten je prije početka takmičenja da će svi brazilski sportistimorati nositi službenu opremu, koju je napravila kineska kompanija Picksport. Međutim, fudbaleri su na pobjedničkom postolju nosili dresove firme Nike, a trenerku kompanije Picksport.

Podiglo je to puno prašine u Brazilu jer su se ostali sportisti osjetili uvrijeđenima pa je tako brazilski plivač Bruno Fratus, osvajač bronze na 50 metara slobodno, kazao kako je potez fudbalera "jasna poruka da se oni ne osjećaju kao članovi olimpijskog tima i da ih to previše i ne zanima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.