BARCELONA UPUTILA ŽALBU

U PSG-u je situacija gora nego u Barci i oprošteno im je zaobilaženje pravila

Omjer plate i ostvarenih prihoda PSG-a u smislu finansijskog fer-pleja je lošiji nego onaj Barcelone

Predsjednk Barcelone Žoan Laporta. AFP

M. K.

9.8.2021

Advokatski tim Barcelone uputio je žalbu Evropskoj komisiji smatrajući kako PSG zapravo ne može potpisati Lionela Mesija (Messi) jer je njihova finansijska situacija lošija od Barcelonine.

Naime, kod PSG-a nije problem u dugovima poput onih koje ima Barca i koji dosežu i do dvije milijarde Eura, nego je problem u odnosu plata i godišnjih prihoda.

- Omjer plate i ostvarenih prihoda PSG-a u smislu finansijskog fer-pleja je lošiji nego onaj Barcelone. U sezoni 2019/20, PSG-ov omjer je bio 99 posto dok je kod Barcelone 54 posto. U međuvremenu, razlika je dodatno povećana. Nedopustivo je da se nekima u evropskom fudbalu dopušta zaobilaženje pravila dok se drugi kažnjavaju. Zato smo se žalili i želimo blokirati transfer Mesija u PSG, poručio je advokat Barcelone Huan Branko (Juan Branco). 

Barcelona je upravo i blokirana i kreiranju novog ugovora za Mesija, što je potvrdio i prvi čovjek kluba Žoan Laporta (Joan) jer nisu imali ispravan omjer plata i prihoda koji nije u skladu pravila La Lige. U Barci smatraju da je PSG u tome gori od Blaugrane.

PSG se pojačao dovođenjem Đanuliđija Donarume (Gianluigi Donnarumma, Serđa Ramosa (Sergio Ramos), Ašrafa Hakimija (Achraf HakimiI) i Džordžinija Vinalduma (Georginio Wijnaldum), čije će plate biti ogromne, a kad dodamo tu i nejverovatne cifre Nejmara (Neymar) i Kilijana Embapea (Kylian Mbappe) onda se zaista postavlja pitanje kako je PSG uspio da ispoštuje finansijski fer-plej?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.