SFK 2000 SARAJEVO

Samira Hurem pred start Lige prvaka: Na dobrom smo putu

Imamo tradiciju, prednost, ali moramo biti svjesne da danas svi timovi ulažu

Samira Hurem. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.8.2021

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo odigrale su generalku uoči nastupa u Ligi prvaka i savladale prvakinje Crne Gore Breznicu sa 3:2.


Ima prostora za napredak

- Protiv Breznice"smo odigrale posljednju provjeru uoči početka UEFA Lige prvaka. Izmijenile smo tim ovog ljeta, trebale su nam situacije u kojima vidimo kako se igračice ponašaju. Dobile smo profil igre kakav želimo i vidjele kako trebamo igrati. Zadovoljna sam utakmicom - kazala je trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem i dodala:

- Igračice koje nose našu igru su odigrale dosta dobro. Njima su se pridružile mlade igračice . Ima još dosta prostora za nas, ali se kockice polako slažu. Naravno, bilo je tu i grešaka, ali na dobrom smo putu.

SFK 2000 Sarajevo, u okviru Lige prvaka 18. avgusta igra protiv Rasinga  iz Luksembruga. U slučaju pobjede 21. avgusta, nastupit će protiv pobjednika meča Benfika - Kirjat Gat.

- Nema jednostavnih protivnika. U ovom takmičenju igrate protiv šampionki njihovih država. U Luksemburgu ženski fudbal sigurno nije na visokom nivou. Imamo tradiciju, prednost, ali moramo biti svjesne da danas svi timovi ulažu. Nemamo mnogo informacija o njima. Prvenstvo u Luksemburgu je slabije od našeg i ne znamo u ovom trenutku da li će igrati sve domaće igračice ili određene fudbalerke iz Francuske. Dosta je nepoznanica. Tragale smo za informacijama na raznim skauting mrežama i ono što znamo jeste da određeni nedostatak kvaliteta kompenziraju fizičkom spremom - kazala je Hurem.


Dobra karijera

Govoreći o mladim igračicama njenog tima, navela je da Marijana Ana Milinković, Gloria Slišković i Maja Jeličić nastupaju za prvi tim i doprinose kvalitetu igre.

- Uz dobar rad, sigurno mogu napraviti dobru karijeru, zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.