LIGA PRVAKA,

Amer Gojak i Luka Menalo večeras igraju revanš za premiju od 4,11 miliona eura

Nastup u novooformljenom UEFA-nom takmičenju "Modrim" garantira 2.94 miliona eura, međutim Dinamo ima veće ambicije

Amer Gojak. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.8.2021

Zagrebački Dinamo našeg Amera Gojaka i Luke Menala večeras (21 sat) u Varšavi igra revanš utakmicu 3. pretkola Lige prvaka. Nastup u novooformljenom UEFA-nom takmičenju "Modrim" garantira 2.94 miliona eura, međutim Dinamo ima veće ambicije. Evropska liga svakako bi im bila po mjeri, a želja je jasno, Liga prvaka.

Dinamo će, ako spobijedi Legiju, od UEFA-e zaraditi 480 hiljada eura, no još važnije, imat će zagarantirano mjesto u grupnoj fazi Europske lige, koja im pak donosi zaradu od 3.63 miliona eura.

Samim time, Dinamo sutra, osim za prolaz u iduću rundu i dvoboj protiv pobjednika susreta Šerif – Crvena zvezda u Tiraspolu igra i za zagarantiranih 4.11 miliona eura – 480 hiljada koje će dobiti za prolaz Legije i 3.63 miliona koje će dobiti svaki učesnik Evropske lige.

Prolazom protiv Legije, Dinamo će se boriti za financijsku dobit od 15.64 miliona eura s koliko se nagrađuje svaki učesnik Lige prvaka.

Ulaskom u Ligu prvaka svaka utakmica donosi i potencijalnih 2.8 miliona eura u slučaju pobjede, odnosno 930 hiljada eura u slučaju remija. Pobjeda u Evropskoj ligi donosi 630 hiljada eura, a u Konferencijskoj 500 hiljada eura, dok remi u Evropskoj ligi iznosi 210 hiljada, a u Konferencijskoj ligi samo 166 hiljada eura.

Kladionica Mozzart na pobjedu Dinama daje kvotu 2.45. Odigraj online i pogledaj sve kvote Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.