PRELASCI

Fudbaleri koji su igrali i za Barcelonu i za PSG

Lionel Mesi je postao 15. igrač koji će u svom CV-u imati nastupe za ova dva kluba

Mesi: Od naredne sezone će nastupati za PSG. AVAZ

Piše: E. Ćosić

11.8.2021

Lionel Mesi (Messi) je danas i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Paris Sen Žermena. Sjajni Argentinac je tako postao 15. igrač koji će u svom CV-u imati nastupe i za PSG i za Barcelonu.

Prve asocijacije na prelaske iz jednog u drugi tim su Brazilci Ronaldinjo (Ronaldinho) i Nejmar (Neymar). Ronaldinjo je 2003. Pariz zamijenio Barcelonom gdje se proslavio, a suprotnim putem otišao je Nejmar 14 godina kasnije. 

Među 15 igrača je i Zlatan Ibrahimović. On je jednu sezonu proveo na Nou Kampu (2009/10), a nastavak karijere odveo ga je u Grad svjetlosti gdje se zadržao četiri godine (2012. - 2016.). Na listi je i Dani Alves, proslavljeni brazilski defanzivac koji je sa 38 osam godina na leđima osvojio minule Olimpijske igre.

Brazilski veznjak Rafinja (Rafinha) je trenutno član PSG-a, a polaznik je Barcelonine škole fudbala. Dres obje ekipe nosili su i Maksvel (Maxwell), Tijago Mota (Thiago Motta), Ludovik Žili (Ludovic Guily), Huan Pablo Sorin (Juan), Frederik Dehu (Frederic), Rišar Dutruel (Richard), Kristobal Paralo (Cristobal Parralo), sadašnji trener Arsenala Mikel Arteta, te trenutni igrač Evertona Luka Dinj (Lucas Digne).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.