LIGA PRVAKA

Dinamo prošao dalje, Ahmedhodžić s Malmeom šokirao Džerarda

Odigrani revanš susreti 3. pretkola

"Modri" u narednoj rundi igraju protiv Šerifa. SPORT.HRT

Piše: E. Ćosić

10.8.2021

Balkanski klasik i okršaj Dinamo Zagreba i Crvene zvezde neće se igrati jer su beogradski "Crveno-bijeli" eliminisani od strane moldavskog Šerifa. Upravo će prvak Moldavije biti posljednja prepreka "Modrima" na putu do grupne faze Lige prvaka, pošto su Zagrepčani u Varšavi slavili sa 1:0 i sa ukupnih 2:1 izborili plasman u plej-of.

Jedini pogodak u Poljskoj viđen je u 20. minuti kada je Bartol Franjić pogodio na asistenciju Luke Ivanušeca. Legija je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje, ali poljski predstavnik nije uspio doći do pogotka koji bi im donio dodatnih 30 minuta igre. Od 64. minute priliku za igru u redovima Dinama dobio je bh. reprezentativac Luka Menalo, dok je Amer Gojak na teren ušao u 77. minuti.

Ahmedhodžić: Požutio u 78. minuti. TWITTER

U istom terminu odigran je i meč u Glazgovu, a Škotsku će pjevajući sa svojim Malmeom napustiti bh. reprezentativci Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić. Loše je počelo po švedskog predstavnika jer je Alfredo Morelos doveo Rendžers u vodstvo već u 19. minuti. Onda je Inosent Bonke (Innocent) zadao dodatnu glavobolju svom treneru jer je u razmaku od četiri minute (41. - 45.) dobio dva žuta kartona i isključenje.

Rendžers je imao odličnu šansu da dođe do drugog gola i rezultata koji bi ih vodio u narednu rundu, a onda šok za izabranike Stivena Džerarda (Steven Gerrard). Antonio Čolak je u 53. minuti pogodio za poravnanje rezultata, a pet minuta kasnije za totalni preokret Malmea za koji je cijeli meč odigrao Anel Ahmedhodžić, dok Nalić nije ulazio u igru.

Svi rezultati večeras odigranih utakmica:

Šerif Tiraspol - Crvena Zvezda 1:0

Slavia Prag – Ferencvaroš 1:0

Šahtar – Genk 2:1

 Ludogorec – Olimpijakos 2:2 (pen 3:2)

 Midtjeland – PSV 0:1

 Monako – Sparta Prag 3:1

Jang Bojs – Kluž 3:1

Benfika – Spartak 1:0

Legija – Dinamo 0:1

Rendžers – Malmo 1:2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.