PREDSTAVLJEN U NOVOM KLUBU

Mesi: Oduševljen sam dočekom, ne znam kad ću debitovati za PSG

Na svoj debi u dresu Parižana Mesi će morati pričekati iz prostog razloga što nije odradio pripreme za novu sezonu

Argentinac je odgovarao na brojna pitanja novinara. AFP

Piše: M. K.

11.8.2021

Argentinska zvijezda Lionel Mesi jučer je stigao u Pariz, posjetio je Park prinčeva, odabrao broj 30, te potpisao dvogodišnji ugovor za Parižane.

Došlo je vrijeme i za prvo zvanično obraćanje javnosti, što su iz PSG najavili za danas, a na svoj debi u dresu Parižana Mesi će morati pričekati iz prostog razloga što nije odradio pripreme za novu sezonu jer je nastupao na Kopa Americi koja je završena nedavno, pa će s PSG-om morati kroz tu fazu iako je nova sezona Lige 1 već počela proteklog vikenda.

Mesi se u nedjelju u suzama oprostio od Barcelone emotivnom press konferencijom, te je odgovarao na brojna pitanja navijača. 

I danas je hiljade navijača, samo ovog puta PSG-a, dočekalo svog novog heroja čekajući njegovo prvo obraćanje.

Prvi se medijima obratio predsjednik kluba Naser Al-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) riječima:

Mesi je jedini igrač na svijetu koji je osvojio šest Zlatnih lopti, najbolji je igrač na planeti i presretan sam što je ovdje s nama. Hvala Leu, njegovom ocu i njegovoj supruzi što su ovo učinili mogućim, rekao je prvi čovjek kluba, a onda je riječ preuzeo Mesi:

- Svi znaju koliko mi je težak bio odlazak iz Barcelone, teško mi je i zamisliti promjenu nakon toliko vremena. Ali, čim sam došao ovdje, napunio sam se entuzijazmom. Oduševljen sam onim što me dočekalo u Parizu, uživamo i ja i moja porodica. Sad samo želim trenirati i upoznati svoje saigrače i trenera, rekao je na početku Mesi.

Al-Kelaifi i Mesi na prvoj presici. AFP

Potom je govorio o tome kad bi ga mogli vidjeti prvi put u dresu PSG-a.

- Ne mogu u ovom trenutku reći kad ću početi igrati, tek sam se vratio s odmora. Mjesec dana nisam ni igrao ni trenirao i trebat će mi vremena. Nadam se što prije jer stvarno jedva čekam opet igrati, ali tačan datum ne znam. Želio bih se zahvaliti Parižanima na nevjerovatnom dočeku. Ako mi je nešto trebalo da se malo razveselim, onda je to bilo ovo. Vjerujem da ćemo zajedno proživjeti brojne vesele trenutke, rekao je Mesi.

Na pitanje može li PSG osvojiti Ligu prvaka, Argentinac je odgovorio:

- Za osvajanje Lige prvaka važni su detalji. To je strašno teško takmičenje, PSG to jako dobro zna jer je par puta bio vrlo blizu. Trebat će nam puno jedinstva i timskog duha, ali i sreće. Ona je jako bitna jer ne pobjeđuju uvijek najbolji, rekao je Lionel Mesi.

Sjajni napadač je još jednom istakao da je njegov dolazak mnogo utjecao i Nejmar (Neymar). 

- On, Di Maria, Paredes, bio sam s njima u kontaktu. Sve to je utjecalo. Imamo strašno dobru ekipu, kazao je napadač Argentine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.