BIVŠI DIREKTOR ROME

Na Olimpiku će biti teško zamijeniti Edina Džeku jer je odličan fudbaler

- Kada sam došao u Romu, Džeko je bio na transfer listi. Uspio sam se nametnuti koliko sam mogao. Imao sam posla s profesionalcem, uzornim tipom, rekao je Petraki

Džeko danas i zvanično postaje igrač Intera. Twitter

Fena

12.8.2021

Bivši direktor Rome Đanluka Petraki (Gianluca Petrachi) izjavio je da "neće biti lako pronaći zamjenu za Džeku" koji će u narednoj sezoni nositi dres Intera, naglasivši da je on "izvanredan fudbaler".

Bosanskohercegovački reprezentativac uskoro treba da potpiše ugovor s "Nerazzurrima", a Petraki je govorio o vremenu kada je bio direktor Rome i kada je uvjerio veterana da ostane na Olimpiku, prenosi Fena.

- Kada sam došao u Romu, Džeko je bio na transfer listi. Uspio sam se nametnuti koliko sam mogao. Imao sam posla s profesionalcem, uzornim tipom. Džeko je shvatio i konačno odlučio da ostane s nama. Mislim da je izvanredan fudbaler, kazao je Petraki za Sky Sport Italia.

- Danas se u Romi rješavaju ovog momka, mislim da će ga biti teško zamijeniti. Želim mu sve najbolje, ali neće biti lako pronaći zamjenu, dodao je.

Džeko je postigao 119 golova u 260 utakmica za Romu otkako je u julu 2016. stigao na Olimpiko, a u 25 nastupa u Ligi prvaka postigao je 15 pogodaka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.