TRENER VELEŽA

Dudić: Možda ovo ne bi bio slučaj u našoj ligi, ali večeras smo surovo kažnjeni

Velež završio evropski put nakon poraza od Elfsborga (1:4)

Dudić: Osim individualnih grešaka, igračima nemam šta zamjeriti. M. Haskić

Piše: E. Ćosić

12.8.2021

Fudbaleri Veleža završili su svoju evropsku bajku. Nakon aktivnog rezultata iz Borasa (1:1), izabranici Feđe Dudića na Grbavici su izgubili sa 4:1. Trener "Rođenih" bio je svjestan surovih kazni zbog individualnih grešaka njegovih igrača.

Šta da kažem bili smo surovo kažnjeni za svaku grešku. Kakve smo kardinalne greške napravili... U našoj ligi možda ne bi bili, ali ovdje smo surovo kažnjeni. Taman uspostavimo inicijativu, budemo bolji i onda primimo gol. Kod drugog gola oni nisu ni  htjeli izbijati loptu, definitivno su htjeli da je prenesu što dalje od svog gola, polako na našu polovinu. Nismo se fino postavili i onda postižu drugi gol - rekao je Dudić nakon utakmice za "Face TV" te nastavio:

- Onda imamo otvaranje drugog poluvremena. I u svlačionici smo vjerovali da možemo šta uraditi. Plan je bio da u prvih 15 minuta nastavka postignemo gol, a onda kad smo mi trebali postići gol, primamo još jedan. Dešava se. Osim individualnih grešaka nemam momcima šta da zamjerim - poručio je trener Veleža.

Velež se nakon 33 godine vratio u evropska takmičenja, a "Rođeni" su u prvom nastupu nakon velike pauze uspio doći do 3. pretkola Konferencijske lige. Na tom putu eliminisali su i veliki AEK...

- Divno ljeto. Bilo je lijepo ići kroz Evropu, putovati. Naježio sam se od prve minute, hvala navijačima na svemu i na navijanju nakon 0:4, 1:4. Ljudi vole, žive za Velež, što su i pokazali. Bitno je da sada ovu utakmicu za vikend (Sloboda, nedjelja 21 sat) odradimo kako treba - zaključio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.