LIGE PETICE

Večerašnjim utakmicama započinju nove sezone u Engleskoj, Španiji i Njemačkoj

Prvi susreti tri od pet najjačih evropskih liga

Kreće fudbalska groznica u Engleskoj, Njemačkoj i Španiji. AVAZ

Piše: E. Ćosić

13.8.2021

Večerašnjim utakmicama počinju nove sezone u tri od pet najjačih evropskih liga, i to u engleskoj Premijer ligi, španskoj La Ligi i njemačkoj Bundesligi. 

Kampanju u Engleskoj svojim susretom otvaraju novopečeni premijerligaš Brentford i posrnuli velikan Arsenal. Ove dvije ekipe do sada su 13 puta odmjerili snage u svim takmičenjima. Bolji skor doskorašnji drugoligaš koji je pet puta pobjeđivao Arsenala, tok su "Topnici" upisali pobjedu manje. 

Posljednji put sreli su se u Liga kupu 2018. godine, kada je Arsenal pobijedio sa 3:1. Iako "Topnici" nisu na nivou ekipe od prije nekoliko sezona, večeras imaju ulogu favorita. Tako je Mozzart na trijumf tima sa Emirejtsa spremio kvotu 1.95, dok je trijumf novopečenog premijerligaša vrijedan koeficijenta 4.10.

Sezona večeras počinje i u Španiji i Njemačkoj. Na Mestalji se u okviru 1. kola La Lige sastaju Valensija i Hetafe. "Šišmiši" ne znaju za pobjedu protiv večerašnjeg rivala na pet posljednjih utakmica, na kojima je Hetafe dva puta slavio, dok je tri puta bilo neriješen. Valensija je posljednji put slavila protiv madridskog kluba 2019. godine u okviru četvrtfinala Kupa Kralja sa 3:1. Večeras su "Šišmiši" dobili blagu naklonost bukmejkera, pa je Mozzart na njihovu pobjedu spremio koeficijent 2.65, a nešto viši, 2.95 je na trijumf Hetafea.

Prvu utakmicu u novoj sezoni njemačke Bundeslige igra aktuelni prvak Njemačke, ekipa Bajerna koja će predvođena novim trenerom Julijanom Nagelsmanom (Nagelsmann) imati nezgodno gostovanje Borusiji Menhengladbahu. Tim sa Borusija Parka je često znao pomrsiti račune Bavarcima, koji u posljednja dva gostovanja njima nisu uspjeli doći do punog plijena. Bez obzira na ishode dva posljednja Bajernova gostovanja na Borusiji Parku, Bavarci su favoriti. Mozzart je na njihovu pobjedu spremio koeficijent 1.75, dok je za pobjedu Borusije određena kvota 4.60. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.