DVA KLUBA DOMINIRAJU

UEFA objavila nominacije za najbolje igrače Lige prvaka

Očekivano, najviše igrača dolazi iz timova koji su igrali finalnu utamicu

Londonski "Plavci" brane evropsku krunu. TWITTER

E. Ćosić

13.8.2021

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) objavila je nominacije za najbolje fudbalere po pozicijama u prošloj sezoni Lige prvaka. Očekivano, najviše ih ima iz timova finalista, iz Čelzija i Mančester sitija s pet, odnosno tri nominacije.

Za najboljeg golmana prošlosezonske Lige prvaka u konkurenciji su Eduar Mendi (Edouard Mendy) iz Čelzija, Ederson iz Mančester sitija, te Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) iz Real Madrida.

Nominovani za najboljeg odbrambenog igrača su Cezar Azpilikueta (Azpilicueta) i Antonio Ridiger (Rudiger) iz Čelzija, te Ruben Diaš (Dias) iz Mančester sitija.

U konkurenciji najboljeg veznjaka ponovo su dva fudbalera Čelzija, N'golo Kante i Žoržinjo (Jorginho), a tu je i Sitijev Kevin De Brujne (De Bruyne). 

Među tri najbolja napadača našli su se Robert Levandovski (Lewandowski) iz Bajerna, Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) iz PSG-a, te Erling Haland (Haaland) iz Borusije Dortmund.

Osvajači nagrada bit će poznati tokom žrijebanja grupa Lige prvaka za narednu sezonu. Izvlačenje parova je zakazano za 26. avgust.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.