ITALIJANSKI STRUČNJAK

Anćeloti odredio početni sastav za prvu utakmicu po povratku na klupu Reala

Real Madrid u prvom kolu gostuje Deportivo Alavešu

Anćeloti: Vratio se u Real nakon šest godina. TWITTER

Piše: E. Ćosić

14.8.2021

Aktuelni viceprvak Španije, tim Real Madrida novu sezonu započet će gostovanjem Deportivo Alavešu. Susret je zakazan za 22 sata, a kraljevski klub je objavio početni sastav za koji se Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) odlučio na prvoj zvaničnoj utakmici po povratku u Real.

U sastavu je debitant David Alaba, koji je po isteku ugovora u Bajernu stigao u Real, a svoje mjesto u početnih 11 našao je i Geret Bejl (Gareth Bale).

Real će na Mendizorotsu istrčati u sastavu: Kurtoa (Courtois), Militao, Alaba, Načo (Nacho), Vaskez (Vasquez), Kazemiro (Casemiro), Valverde, Modrić, Bejl, Azar (Hazard) i Benzema.

Podsjećamo, Anćeloti se nakon šest godina vratio na klupu Real Madrida. Real je sa njim osvojio famoznu "La Decimu", odnosno jubilarnu 10. Ligu prvaka. Osvojio je i Kup, nakon toga i Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, ali je sezonu poslije završio bez trofeja, pa je Italijan dobio otkaz. 

Na drugoj strani, Alaveš utakmicu počinje u sljedećih 11: Pačeko (Pacheco), Duarte, Lejeune, Laguardia, Aguiregabiria (Aguirregabiria), Garsija (Garcia), Pina, Pons, Rioha (Rioja), Hoselu (Joselu) i Menzez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.