INTER ZAMIJENIO ČELZIJEM

Lukaku se zahvalio navijačima Intera: Hvala vam na prekrasnoj priči i nadam se da me razumijete

Belgijski napadač napustio Đuzepe Meacu u transferu vrijednom 115 miliona eura

Lukaku: Nakon sedam godina ponovo u Čelziju. TWITTER

E. Ćosić

15.8.2021

Belgijski napadač Romelu Lukaku napustio je Inter i vratio se u Čelzi čiji je dres nosio sedam godina ranije. Tim sa Stemford Bridža je svoju grešku platio 115 miliona eura. 

On je bio jedan od glavnih igrača Intera u prošloj sezoni u kojoj je Inter nakon 11 godina osvojio naslov prvaka. Na Meaci je oživio karijeru koja je krenula silaznom putanjom za vrijeme njegovog boravka u Mančester junajtedu. Ipak, svojom odlukom da napusti Inter naljutio je navijače "Nerazura" kojima je danas poslao poruku. 

- Dragi navijači i simpatizeri Intera, hvala što me volite kao jednog od vas. Hvala što ste meni i mojoj porodici omogućili da se u Milanu osjećam kao kod kuće. Hvala vam na nevjerovatnoj podršci i svakodnevnoj ljubavi. Hvala vam što ste me dodatno motivisali nakon prve sezone... - započeo je Lukaku, te nastavio:

- Kada sam tek došao u Inter, odmah sam osjetio da ću se dobro snaći u ovom klubu. Ljubav i dobrodošlica koju sam dobio na aerodromu je bio samo početak jedne prekrasne priče. Tada sam sebi postavio misiju da vas nikada ne napustim dok nosim dres Intera. Dao sam sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici i zato sam ponosan. Naša prva sezona je završila na najteži mogući način, ali dali ste mi snagu da nastavim gurati dalje i onda smo uspjeli kao tim. Zato smo zajedno postali prvaci - rekao je Lukaku, te objasnio odluku o prelasku u Čelzi.

- Nadam se da razumijete moju odluku što sam prešao u Čelzi. Ovo je prilika koja se pruži jednom u životu i mislim da je bilo pravo vrijeme da je iskoristim. To mi je bila životna šansa i mislim da sam u fazi karijere u kojoj mi se pruža prilika koju sam oduvijek sanjao. Jedna stvar je sigurna, a to je da ću bit Interista zauvijek, zato što bez vas ne bih bio igrač kakav sam danas. Zahvaljujem vas se iz dubine duše. Volim vas! Hvala vam na svemu zauvijek. Naprijed, Inter - napisao je belgijski napadač koji je za Inter odigrao 95 utakmica i postigao je 64 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.