ODLAZAK "BOMBARDERA"

Od Gerda Milera se oprostio i Velež: "Rođeni" objavili legendarnu fotografiju iz 1973. godine

Objavili fotografiju kako Enver Marić brani penal legendi Bajerna i Njemačke

Marić brani penal Mileru. FK VELEŽ

E. Ćosić

15.8.2021

Danas je preminuo jedan od najboljih napadača svih vremena Gerd Miler (Muller). On je preminuo u 75. godini nakon što se dugo vremena borio sa Alzheimerovom bolešću. 

Od legendarnog Nijemca oprostili su se brojni klubovi, a među njima i Velež. "Rođeni" su uz objavu postavili i fotografiju iz 1973. godine, kada "Leteći Mostarac" Enever Marić brani penal Mileru:

- Jedan od najboljih igrača svih vremena, Gerd Miler, preminuo je u 75. godini života.

Zabio je nevjerojatnih 566 golova u 607 prvenstvenih utakmica za Bajern Minhen i postavio neviđen rekord od 365 golova u Bundesligi. Također je sedam puta osigurao titulu najboljeg strijelca. Za njemačku reprezentaciju postigao je 68 golova u 62 utakmice.

Četiri puta bio je prvak Njemačke i četiri puta osvajač njemačkog Kupa. S reprezentacijom je postao evropski prvak 1972. i svjetski prvak 1974., postigavši pobjednički pogodak u finalu u Minhenu protiv Nizozemske.

Našim starijim ljubiteljima fudbala ostalo je u sjećanju kada je Enver Marić odbranio penal Mileru 1973. godine kada je Jugoslavija slavila minimalnu pobjedu na Olimpijskom stadionu u Minhenu.

Zbogom legendo! - stoji u objavi FK Velež.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.