KOSOVSKI REPREZENTATIVAC

Žalba nije urodila plodom, Dinamo Zagreb u Moldaviju putuje bez Kastratija

"Modri" prvu utakmicu plej-ofa Lige prvaka igraju u Tiraspolu protiv Šerifa

Kastrati: Neće biti na raspolaganju treneru Damiru Krznaru. MOZZARTSPORT

E. Ćosić

15.8.2021

Reprezentativac Kosova Lirim Kastrati neće moći nastupiti na prvoj utakmicu plej-ofa Lige prvaka koju Dinamo Zagreb igra u Tiraspolu protiv moldavskog Šerifa.

Podsjećamo, kako Moldavci nisu priznali Kosovo kao nezavisnu državu, nije odobrena viza fudbaleru Dinama. Onda je tim sa Maksimira uputio žalbu u nadi da će trener Damir Krznar na raspolaganju ipak imati krilnog fudbalera. Međutim, od toga nema ništa, pa će Kastrati biti dostupan tek u revanš susretu.

- Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji prije nekoliko dana uputio molbu da moldavska država igraču prve ekipe Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja igrača u utakmici plej-ofa UEFA Lige prvaka između Šerifa i Dinama. -Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim fudbalskim savezom i UEFA, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može da odobri ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju - saopćeno je sa Maksimira.

Prva utakmica Šerif - Dinamo igra se u utorak (21 sat).

https://avaz.ba/tag/106686/lirim-kastrati
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.