PORTUGALSKI STRUČNJAK

Murinjo se oglasio prvi put nakon odlaska Džeke: Zatekao nas je, skidam kapu čelnicima kluba

Trener "Vučice" zadovoljan dolaskom Tejmija Abrahama

Murinjo: Abraham je džekpot. TWITTER

E. Ćosić

17.8.2021

Portugalski stručnjak i trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) po prvi put se oglasio nakon što je Edin Džeko otišao u Inter. "Vučica" je kao zamjenu za bh. reprezentativca dovela Tejmija Abrahama (Tammy) iz Čelzija za 40.000.000 eura, što je drugi najskuplji transfer u historiji kluba.

- Moram reći da su generalni direktori i vlasnici uradili briljantan posao. Počeli smo pripreme s Džekom i ono što se dogodilo s njim nas je sve zateklo. U teškoj finansijskoj situaciji za sve klubove, ili skoro sve, na nevjerovatno teškom današnjem tržištu dovođenje Abrahama poslije gubitka Džeke je pravi džekpot - rekao je Murinjo koji je zadovoljan napadačima u timu:

- Volim da kažem čekajte i vidjet ćete Abrahama, a to vam kažem s ogromnim samopouzdanjem. Znam ga još kada je bio dječak, a  znam ga kao igrača i kao osobu iako nije igrao za mene. Engleskim igračima je uvijek teško da napuste Premijer ligu, ali ako je napustiš to je zato što si ambiciozan, zato što se želiš vratiti u reprezentaciju i igrati na Svjetskom prvenstvu. 

On dolazi sa takvom ambicijom. Sa Tejmijem, Eldorom Šomurodovim (Shomurodov) i Borhom Majoralom (Borja Mayoral) imamo dobre opcije u napadu, s čim sam zadovoljan - poručio je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.