NJEMAČKA

Bajern prejak za Borusiju: Bavarcima deveti trofej Superkupa

"Milioneri" bez šansi protiv aktuelnog prvaka

Fotografija sa utakmice. TWITTER

Piše: E. Ćosić

17.8.2021

Fudbaleri Bajern Minhena pokazali su nadmoć nad jednim od najvećih konkurenata u Njemačkoj, te sa 3:1 slavili u utakmici za trofej Superkupa. 

U kišovitom Dortmundu, osim kiše pljuštale su i šanse na obje strane. Marko Rojs (Marco Reus) se u 20. minuti propisno obrukao nakon što je promašio sjajnu šansu kada je izašao 1 na 1 sa Manuelom Nojerom (Neuer). Da se na odmor ne ode bez golova pobrinuo se Robert Levandovski (Lewandowski) koji je u 41. minuti zatresao mrežu bivšeg kluba.

Samo pet minuta u nastavku bilo je potrebno Bavarcima da udvostruče prednost, a strijelac gola bio je Tomas Miler (Thomas Muller). Tragičar iz prvog dijela Marko Rojs donekle se iskupio pogotkom u 64. minuti, što je bio njegov 12. gol koji postiže protiv Bajerna.

Ipak, dileme o pobjedniku i osvajaču trofeja svojim drugim golom večeras riješio je Robert Levandovski u 74. minuti susreta. 

Inače, Bajernu je ovo deveti trofej osvajača Superkupa. Borusija je kao prvi pratilac ostala na šest trofeja. "Milioneri" imaju isto toliko poraza u finalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.