TRANSFERI

Rimski sporazum: Pedro prelazi u Lacio!

Pedro je u Romu stigao u ljeto 2020. godine, kao slobodan igrač, poslije rastanka sa Čelzijem

Pedro: Prelazi u redove ljutog gradskog rivala. football-italia.net

G. Š. / Mozzart

19.8.2021

Svi italijanski mediji, uključujući i transfer gurua Đanluku di Marcija (Gianluca di Marcia), objavili su da Pedro iz Rome prelazi u Lacio, kao i da je to već gotova stvar.


Bez obeštećenja

Bio je to svojevrstan "rimski sporazum" između dvije zaraćene strane. Pedro će u redove Nebeskoplavih preći bez obeštećenja, pošto su u Laciju bili spremni da preuzmu njegova primanja u naredne dvije sezone ugovora, koliko mu je ostalo u "Vučici". Ta suma iznosi oko 8.000.000 eura - bruto, što će predstavljati značajno olakšanje za kasu Rome.

Pedro je u Romu stigao u ljeto 2020. godine, kao slobodan igrač, poslije rastanka sa Čelzijem. Prošle sezone, uprkos brojnim problemima sa povredama, uspio je sakupiti 40 nastupa za Rimljane u svim takmičenjima. Postigao je šest golova i ostvario sedam asistencija. Početkom ljeta polemisalo se o tome da bi mogao biti jedan od Murinjovih aduta za narednu sezonu, ali je na kraju prevagnula želja čelnika da se drastično ublaži budžet za plaće igrače, što omogućava intenzivnije dejstvo na tržištu.

S druge strane, Španac je bio velika želja Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), koji je sa njim sarađivao u Čelziju, pa je to prevagnulo kada su u pitanju ambicije samog igrača.


"Slučaj Florenci"

Isti je slučaj i sa Alesandrom Florencijem (Alessandro Florenzi), koji je na korak od prelaska u Milan. Iako se radi o najproduktivnijem defanzivcu u Seriji A u proteklih desetak godina - 25 golova, 30 asistencija, to nije bilo dovoljno rođenom Rimljaninu i jednom od kapitena ekipe da zadrži status prvotimca u redovima "Vučice". Njegovo "protjerivanje" iz kluba traje već dvije sezone i uskoro će uslijediti rastanak. 

Florenci u Romi godišnje zarađuje 3.000.000 eura - neto, a ugovor mu je isticao na ljeto 2023. godine, tako da će biti slično "olakšanje" za budžet, kao u Pedrovom slučaju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.