KONFERENCIJSKA LIGA

Roma pobijedila u prvoj zvaničnoj Murinjovoj utakmici, "Posebni" napravio tri izmjene u 90. minuti

Portugalski stručnjak uspješan na zvaničnom debiju za Romu

Murinjo: Uspješan zvaničan debi na klupi Rome. TWITTER

E. Ćosić

19.8.2021

Fudbaleri Rome došli su na prag plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige nakon što su u prvom meču plej-ofa na gostovanju savladali Trabzonspor sa 2:1. Bio je to debi Žozea Murinja (Jose Mourinho) na klupi "Vučice" u zvaničnim utakmicama, a "Posebni" ga je obilježio na svoj način, pošto je u 90. minuti napravio tri izmjene.

Nakon prvog poluvremena bez golova u kojem je Trabzon bio nešto bolji rival, Roma dolazi do vodstva nakon deset minuta igre u nastavku. Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) je iskoristio asistenciju Henrika Mikitarijana (Henrikh Mkhitaryan) i pogodio za 1:0.

U 64. minuti bivši fudbaler "Vučice" Bruno Pereš (Peres) asistira za Andreasa Kornelijusa (Corneliusa), a ovaj matira Ruija Patrisija (Patricio). Ipak, Roma je golom novopečenog napadača Eldora Šomurodova (Shomurodova) iz 81. minute došla do pobjede.

Interesantan detalj viđen je u samom finišu utakmice, pošto je trener Rome Žoze Murinjo napravio čak tri izmjene u 90. minuti. Prvo je dvije napravio na startu 90. minute, da bi još jednu promjenu izvršio u trećoj minuti nadoknade. Zadržavanje vremena u stilu Portugalca koji je tako pokvario i tempo utakmice i smanjio šanse turskog tima da u finišu dođe do izjednačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.