PRIJELAZNI ROK

Junajted želi dovesti Mbapea i Halanda

Svjetski mediji najavljuju da će na Old Trafordu pokušati sljedeće sezone dovesti dvojicu najtraženijih fudbalera na tržištu

Kylian Mbappe. Arhiva

G. Š. / ESPN

21.8.2021

Prijelazni rok još nije završen, ali pažnja se uveliko okreće narednoj sezoni. A "krivac" je Mančester junajted. Svjetski mediji najavljuju da će na Old Trafordu pokušati sljedeće sezone dovesti dvojicu najtraženijih fudbalera na tržištu. Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) je u posljednjoj godini ugovora sa Pari Sen Žermenom, dok se za Erlingom Halandom (Haaland) iz Borusije Dortmund stvorio „kilometarski“ red zainteresovanih klubova.

Naravno, neće im biti lako u toj nameri, iako ESPN tvrdi da su u Mančester junajtedu obilježili Mbapea kao jednu od glavnih meta za narednu sezonu. Mbape je odavno na meti Real Madrida, a subotnja izdanja španskih listova "Marca" i "AS" tvrde da "Kraljevski klub" i dalje pokušava dovesti zvijezdu "Svetaca" prije kraja prijelaznog roka.

Liverpul je također ranije bio povezivan sa Mbapeom, ali u Junajtedu također prate njegovu situaciju. Poznato je da je Francuzu ostala još jedna godina ugovora u Parizu, odnosno do kraja sezone 2021/22.

U međuvremenu, kako prenosi „Livescore“, sljedeća godina mogla da bude savršen tajming za Junajted da dovede Halanda.

Supertalentovanom Norvežaninu nimalo ne nedostaju udvarači, počev od Real Madrida, Barcelone, Mančester sitija, do Liverpula i Bajerna jer njegova klauzula o dozvoli za odlazak iz Dortmunda stupa na snagu na kraju sezone.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.