GRBAVICA

Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović za „Avaz" prokomentarisao dolazak stranih investitora

Riječ je o vlasnicima austrijskog kluba Admire Vaker i njemačkog trećeligaša Vicburger Kikersa

Nazif Hasanbegović. Arhiva

Piše: A. Vatreš

21.8.2021

Tragom informacije koju smo objavili u petak da je njemačko-austrijski investicioni fond zainteresiran za ulaganje u FK Željezničar, kontaktirali smo predsjednika kluba s Grbavice Nazifa Hasanbegovića, koji nam je poručio kako bi više trebalo biti poznato u narednim danima.


Održan sastanak

- Nemam još nikakve nove informacije. Volio bih da ste prije objavljivanja teksta direktno nas nazvali. To je još informacija o kojoj vam nemam nešto puno reći. O tome možemo razgovarati tek narednih dana, nećemo vam uskratiti nijednu konkretnu informaciju – rekao je Hasanbegović.

Čelnici Željezničara već su održali jedan sastanak s potencijalnim investitorima, a tokom iduće sedmice bi trebao biti održan drugi. Prethodno su investitori dobili sve informacije u klubu, koje su u petak navečer prezentirali svom Upravnom odboru.


Bolji dani

Riječ je o vlasnicima austrijskog bundesligaša Admire Vaker i njemačkog trećeligaša Vircburger Kikersa.

U pitanju je korporacija „Flyeralarm Future Labs GmbH“, koja je većinski vlasnik pomenutog austrijskog kluba, a veliki udio ima i u vlasništvu njemačkog trećeligaša, čiji stadion nosi ime ove kompanije.

Željezničar je samo na ime poreza dužan više od četiri miliona maraka, tako da bi dolazak novog investitora, sigurno, donio bolje dane

Višemilionski prihodi

„Flyeralarm Future Labs GmbH“ smješten je u Vircburgu (Njemačka) i dio je industrije koja pruža menadžerske, znanstvene i tehničke konsultantske usluge.

Prema podacima „Dun & Bradstreet“, američke kompanije za poslovno izvještavanje, „Flyeralarm Future Labs GmbH“ ima 49 zaposlenih i ostvaruje prihode od 5,32 miliona dolara godišnje, dok u okviru korporacije djeluje 13 kompanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.