PORTUGALSKI STRUČNJAK

Murinjo uspio nešto što nije nijedan drugi trener

"Vučica" u prvom kolu Serije A savladala Fiorentinu sa 3:1

Murinjo: Došao do 50 pobjede u Seriji A. TWITTER

Piše: E. Ćosić

23.8.2021

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) dobro je započeo trenerski mandat na klupi Rome, pošto je u 1. kolu Serije A njegov tim savladao Fiorentinu sa 3:1. To je bila jubilarna 50. pobjeda Portugalca u Italiji.

Dolazak u Rim za Murinja je svojevrsni povratak u Italiju, koju je prije 11 godina napustio sa punom torbom trofeja osvojenih sa Interom. "Posebni" je proveo dvije godine na klupi "Nerazura" s kojima je osvojio dva naslova prvaka Italije, osvojio je jedan Kup Italije, jedan italijanski Superkup, a sa timom sa Meace je osvojio i trofej Lige prvaka.

Jučerašnjim trijumfom njegove Rome, Murinjo je nastavio postizati dobre rezultate u Italiji. Pobjeda nad Fiorentinom je njegova jubilarna 50. pobjeda u najjačem rangu italijanskog fudbala, a za to mu je bilo potrebno 77 utakmica. 

Tako je Murinjo postao trener kojem je trebalo najmanje mečeva za 50 pobjeda još od sezone 1994/95. Inače, Murinjo je trener kojem je trebalo najmanje utakmica da dođe do 50 pobjeda i u Premijer ligi (63) i u La Ligi (62). 

Prethodno je "Vučica" u četvrtak upisala gostujuću pobjedu nad Trabzonsporom (2:1) u okviru plej-ofa Konferencijske lige.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.