L'EQUIPE

PSG ponovo "odriješio kesu": Stiže i veznjak za oko 30 miliona eura

Nije to mali novac u post-korona periodu, ali svakako nije suma koja će zaustaviti superambicioznog Nasera El Kelaifija

Talentovani veznjak je pod ugovorom do kraja sezone. AFP

G. Š. / L'Equipe

23.8.2021

Odavno se već zna da je veznjak Eduardo Kamavinga (Camavinga) igrač po ukusu sportskog direktora PSG-a Leonarda, a kako javlja lokalni "Uest Frans" 18-godišnji fudbaler je u sinoćnjem minimalcu protiv Nanta odigrao posljednji meč za Ren.


Bacio dres i poveo pjesmu

Potom je bacio dres na tribine, a u svlačionici poveo slavljeničku pjesmu što su svi u Francuskoj protumačili kao Kamavingin rastanak sa ekipom. Niko međutim još ne zna gdje, jer iako PSG jeste favorit za potpis mladog veznjaka, nije jedini udvarač. Već mjesecima je u priči i Real Madrid, koji ovog ljeta nije kupovao, Liverpul, a prije svega Mančester junajted i Čelzi žele da iskoriste to što je Kamavingin menadžer Britanac Džonatan Barnet (Jonathan Barnett).

Ali, prednost je ipak na strani Pari Sen Žermena, koji je ovog ljeta već doveo Lionela Mesija (Messi), Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma), Serhija Ramosa (Sergio), Žoržinja Vajnalduma (Georginio Wijnaldum) i Ašrafa Hakimija (Achra), pa bi nova investicija poprilično zaboljela staru fudbalsku aristokratiju, finansijski osakaćenu pandemijom koronavirusa.


Ren nema mnogo izbora

Malo je klubova koji iza sebe imaju državu moćnu kao što je Katar i onih kojima su svi poslovni potezi Parižana simpatični. Ali "Svecima" se može. Kamavingin ugovor sa Renom ističe sljedećeg ljeta i njegov klub nema mnogo izbora. Morat će da ga proda kako ne bi ostao bez centa obeštećenja, a "L'Equipe" navodi da bi u Renu bili voljni da ga daju za 30.000.000 do 35.000.000 eura.

Nije to mali novac u post-korona periodu, ali svakako nije suma koja će zaustaviti superambicioznog Nasera El Kelaifija (Nasser Al-Khelaifi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.