KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Selektor Starčević poslao pozive za kvalifikacione utakmice sa Sjevernom Irsko i Švedskom

Na spisku se nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate, rekao je selektor Starčević

Starčević: Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige BiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

23.8.2021

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine će u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine, odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske (3. septembar) i Švedske (7. septembar).

Spisak igrača

Tim povodom selektor nada bh. fudbala Slobodan Starčević poslao je pozive sljedećim igračima: Nikola Ćetković (Borac BL), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Volfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik Bijeljina), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac BL), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac BL), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež) i Adi Alić (Sloboda).


Visoki nivo

- Na spisku se nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate, rekao je selektor Starčević i dodao:

- Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojat ćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta sa kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložit ćemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata.

Naši mladi reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. avgusta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.