FUDBALSKI VIRTUOZ

Koronavirus poremetio planove Zlatanu Ibrahimoviću

Pomjera se premijera filma o nesuđenom bh. reprezentativcu

Naslovna fotografija filma. TWITTER

Piše: E. Ćosić

23.8.2021

Koronavirus poremetio je planove Zlatana Ibrahimovića. Naime, globalna pandemija natjerala je napadača Milana da pomjeri premijeru biografskog filma "Ja sam Zlatan" za 14. januar naredne godine.

Prvobitno je planirano da premijera bude 10. septembra, međutim danas je Ibrahimović na svom Facebook nalogu podijelio loše vijesti sa svim svojim fanovima.

Inače, jedan od najharizmatičnijih fudbalera današnjice Zlatan Ibrahimović ima svoj film. Šveđani su snimili biografski film o legendi njihove reprezentacije i svjetskog fudbala. Film otkriva neobjavljene detalje iz života nesuđenog bh. reprezentativca, koji je svojim stilom podijelio javnost, prosto, ili ga volite ili ne.

Film je adaptacija knjige "Ja sam Zlatan", bestsellera koji su zajedno s Ibrahimovićem napisali Jakob Bekman (Beckman) i Dejvid Lagerkranc (David Lagercrantz). Životna priča o sportskom uspjehu Zlatana Ibrahimovića koštala je pet miliona eura, a reditelj je Jens Sjogren. 

Ibrahimović je počeo u Malmeu, a onda se preselio u Amsterdam gdje je potpisao za Ajaks. Nakon toga je uslijedila evropska turneja za legendu švedske reprezentacije. Igrao je za Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junajted, Los Anđeles Galaksi, da bi se onda vratio u Grad mode, gdje mu je, kako kaže, bilo najljepše.

Inače, nakon niza dokumentarnih projekata, ovo je prvi biografski film posvećen rekonstrukciji života Zlatana Ibrahimovića. Najzapaženiji je bio dokumentarac "Becoming Zlatan" iz 2015. godine, koji sadrži privatne snimke i u kojem Ibra govori o svom sazrijevanju i događajima koji su oblikovali njegovu ličnost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.