ŠPANSKI TRENER

Arteta dobio ultimatum, Arsenal već ima spremnu zamjenu

"Topnici" sezonu otvorili sa dva ligaška poraza

Arteta: Preuzeo klupu Arsenala u decembru 2019. godine. TWITTER

E. Ćosić

24.8.2021

Fudbaleri Arsenala ponovo su razočarali svoje navijače koji ne pamte lošije otvaranje sezone. "Topnici" su startali sa dva poraza, prvo protiv Brentforda u gostima sa 2:0, a onda i na svom stadionu identičnim rezultatom protiv Čelzija.

Osim rezultata, navijači nisu zadovoljni ni zalaganjem svojih izabranika. Iako trener tima Mikel Arteta ima problema sa zaraženim igračima od koronavirusa, smatraju da Arsenal sa igračima koje ima na raspolaganju mora imati i bolje rezultate.

Potrošeno je mnogo novca u prijelaznom roku, pa je na Arteti i njegovom stručnom timu da sve uklope u tim koji će se boriti za gornji dio tabele. Prošla sezona je bila očajna, ali je španski trener dobio podršku čelnika kluba. Međutim, njegov kredit je pri kraju, a prema pisanju engleskih medija, klub je Špancu dao pet utakmica da pokaže je li vrijedan klupe tima.

Ukoliko pokaže da nije, već je spremna zamjena. Navodno Antonio Konte (Conte) čeka u redu. Italijanski stručnjak je već bio stanovnik Londona, kada je vodio Čelzi u periodu od 2016. do 2018. godine, a ovo ljeto je pregovarao i sa Totenhemom.

Inače, Arsenal u narednih pet utakmica ima gostovanje Vest Bromvič Albionu u Liga kupu, potom gostuju Mančester sitiju u ligi, a nakon reprezentativne pauze odmjerit će snage sa Norvičem kući, Barnlijem na strani, a kao peta utakmica je kao šlag na tortu i derbi sjevernog Londona, pošto Arsenalu na megdan stiže Totenhem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.