KOŠARKAŠKI SAVEZ BIH

U toku završne pripreme za održavanje Generalne skupštine FIBA Evrope u Sarajevu

U to su se mogli uvjeriti i predstavnici FIBA Evrope, koji su već posjetili Sarajevo te obišli lokacije na kojima će biti održavan skup i biti smješteni delegati, saopćeno je iz KSBiH

Novak i Čolan: Dogovoreni svi detalji. KSBiH

Piše: G. Šumar

25.8.2021

U Sarajevu uveliko traju pripreme za sjednicu Generalne skupštine FIBA Evrope, koja će se održati početkom oktobra u Sarajevu. Podsjetimo, organizacija ovog veoma značajnog događaja, na kojem će se naći najvažniji funkcioneri košarkaških nacionalnih asocijacija Starog kontinenta, još prije dvije godine je dodijeljena Košarkom savezu BiH. Skupština se prethodno trebala održati u maju, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Novi termin je 1. i 2. oktobra, a pripreme ulaze u završnu fazu.

- U to su se mogli uvjeriti i predstavnici FIBA Evrope, koji su već posjetili Sarajevo te obišli lokacije na kojima će biti održavan skup i biti smješteni delegati. Nedavno je i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan na sastanku sa izvršnim direktorom FIBA Evrope Kamilom Novakom dogovorio sve ostale detalje o održavanju skupa u glavnom gradu naše zemlje. Košarkaški savez BiH obezbijedit će sve tehničke i sigurnosne uslove prema utvrđenom protokolu i smjernicama Međunarodne košarkaške federacije. Na Generalnoj skupštini se očekuje prisustvo predstavnika 50 nacionalnih saveza iz Evrope te članova FIBA Boarda, saopćeno je iz KSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.