NA LICU MJESTA

Bivši i sadašnji asovi Sarajeva došli na dženazu Šaranoviću

Musemić, Janjoš, Fanimo i Cmiljanić stigli među prvima

M. Kadić

Danas će se od 17 sati održati dženaza bivšem fudbaleru Sarajeva i nekadašnjem reprezentativcu BiH, Edinu Šaranoviću. 

Dženaza će se održati na Grlića brdu, a među prvima koji su stigli da se oproste od svog kolege su legende FK Sarajevo Husref Musemić, Mehmed Janjoš, te svi sadašnji prvotimci kluba sa Koševa. Na ispraćaju je i Dino Đurbuzović, bivši fudbaler Šaranovićevih rivalskih klubova, Željezničara i Olimpika.

Legenda Sarajeva, u punom definiciji tog pojma, Husref Musemić biranim riječima je govorio o preminulom Šaranoviću.

- Sjećam ga se, bio je tu 2007. godine kada smo uzeli titulu. Momak je bio tih, radnik, pravi profesionalac. Nikad sa tim igračem nisam imao problema, poručio je Musemić.

Na ispraćaj Šaranovića, koji je u dva mandata za FK Sarajevo odigrao ukupno 82 meča, stigao je i njegov bivši saigrač Alen Škoro, tu je i bivši fudbaler, kasnije i trener tima sa Koševa, Senad Repuh. 

Na ispraćaj su stigli i Mirza Varešanović, Emir Obuća, Dženan Uščuplić, Amar Ferhatović, Mirsad Fazlagić, Kemal Alispahić, Almir Seferović, Alen Avdić, Safet Nadarević, Mirza Selimović, Samir Zeljković, Agim Nikolić i mnogi drugi sportski radnici, a ispred Nogometnog saveza BiH Generalni sekretar Adnan Džemidžić.

- Šaran je bio sportista, ali i čovjek za primjer. Još ne mogu vjerovati da je otišao tako prerano. Naravno, mi ga nikad nećemo zaboraviti, rekao je nekadašnji as kluba sa Koševa Senad Merdanović koji je Edinu bio sportski direktor u FK Sarajevo.

Više o temi Edin Šaranović

BIVŠI AS SARAJEVA
Poznat termin dženaze Edina Šaranovića
NA VRH

Podijeli članak na