ŠTRAUS S GRBAVICE

Ivica Osim se vraća u Sarajevo nakon 18 mjeseci

Grac je naš drugi dom. Tu nam ništa ne nedostaje, ali srce hoće u Sarajevo, kaže supruga Asima

Osim: Imam dva putića, jedan vodi kod ljekara, a drugi u Trening centar. Arhiv

A. J.

26.8.2021

Ivica Osim sa suprugom Asimom planira povratak u Sarajevo u septembru.

- Plan je da naredni mjesec, konačno, nakon 18 mjeseci dođemo u Sarajevo. Tako smo planirali, ali sa koronavirusom i mjerama se nikada ne zna. Korona nam je sve poremetila, kao i većini ljudi na svijetu - rekla je Asima Osim za Faktor.

"Više ništa nije sigurno. Moramo još malo sačekati da zahladni, jer Ivica ne podnosi vrućine. Stalno se raspituje za Sarajevo i govori hoću kući", kazala je supruga Ivice Osima.

Bračni par Osim u Austriji je u svom drugom domu – Gracu, gdje legendarni trener uživa veliko poštovanje.

- Grac je naš drugi dom. Tu nam ništa ne nedostaje, ali srce hoće u Sarajevo. Pored vrućine, drugi problem je činjenica da u našoj zgradi na Merhemića trgu na Ciglanama nema lifta. Naš stan je na trećem spratu, a Ivica sve teže hoda. Iskrena da budem, najviše spava i, naravno, gleda fudbalske utakmice. Mnogo ga je obradovao dolazak unuka Damira i supruge sa djetetom - kaže Asima za Faktor.

Podsjećamo da je legendarni fudbalski stručnjak 6. maja ove godine, kada je proslavio 80. rođendan, u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ potvrdio da se u Sarajevo vraća kada primi drugu dozu vakcine protiv koronavirusa.

-  Ma dobro je, mogu malo hodati, i tako. Izađem malo, odem do Trening centra Šturma. Idem i ljekarima, i to je sve. Imam dva putića, jedan vodi kod ljekara, a drugi u Trening centar. Uvijek isto - rekao je tada Osim za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.