KONFERENCIJSKA LIGA

Novi skandal: Navijači Partizana rasistički vrijeđali fudbalere Santa Klare

Pristalice "Crno-bijelih" vrijeđali tamnopute fudbalere portugalskog predstavnika

Trenutak kada se Portugalci žale sudiji Kregu Posonu. TWITTER

E. Ćosić

27.8.2021

Fudbaleri Partizana izborili su plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Beograđani su na svom terenu u revanš meču plej-ofa pobijedili Santa Klaru sa 2:0, te tako nadoknadio minus iz prve utakmice kada su izgubili sa 2:1. 

Jedan od junaka pobjede "Crno-bijelih" bio je bh. reprezentativac Siniša Saničanin koji je postigao gol za 2:0. Prvo je Rikardo Gomeš (Ricardo Gomes) pogodio u 24. minuti za 1:0, da bi prednost Partizana udvostručio Saničanin golom tri minuta kasnije. Naš reprezentativac se odlično snašao nakon prekida i poslao loptu u mrežu. 





Partizan će tako zaraditi preko tri miliona eura od premija UEFA-e. Međutim, slavlje su pokvarili njihovi navijači, koji su prema optužbama igrača portugalske Santa Klare, rasistički vrijeđali tamnopute fudbalere. O tome su obavijestili sudije i delegate utakmice. 

Inače, klub iz Humske je prije meča apelirao navijače da pripaze na ponašanje jer im prijete sankcije krovne kuće evropskog fudbala. Ipak, navijači su se oglušili na molbu kluba, pa će Partizan vjerovatno snositi nove sankcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.