DRUGO KOLO SERIJE A

Džeko i društvo na ispitu na Bentegodiju

Inter večeras igra gostujuću utakmicu protiv Verone

Džeko: Gol i asistencija u prvoj zvaničnoj utakmici u novom dresu. TWITTER

E. Ćosić

27.8.2021

Fudbaleri Intera odlično su započeli odbranu naslova prvaka Italije. "Nerazuri" su predvođeni novim napadačem, Edinom Džekom pobijedili Đenou sa 3:0. 

I naš reprezentativac je sjajno startovao u plavo-crnom dresu. Gol i asistencija u zvaničnom debiju, a pristalice milanskog velikana će očekivati da njihova "devetka" i večeras odigra dobru utakmicu. 

Inter ima dobar niz protiv večerašnjeg protivnika. "Nerazuri" su slavili na četiri od pet utakmica, a jedna je bila na Bentegodiju u Veroni. Taj susret odigran je u okviru 14. kola prošle sezone kada je Inter na krilima golova Lautara Martineza i Milana Škrinjara (Skriniar) slavio sa 2:1. 

Džeko je do sada odigrao sedam utakmica protiv tima sa Bentegodija, a postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. Napadač Intera je kao igrač Rome tresao dva puta tresao mrežu Verone u susretu odigranom u septembru 2017., a jedan gol dodao je u meču iz decembra 2019. godine.

Utakmica se igra večeras sa počekom od 20 sati i 45 minuta. Iako je gost, Inter je favorit. Tako je Mozzart na trijumf Džeke i društva spremio kvotu 1.68, dok koeficijent na pobjedu Verone iznosi 5.20. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.