ŽELJEZNIČAR

Ivković: Ne poznajem trenera Slobode lično, ali znam koja je njegova filozofija

Očekujem jednu tvrdu utakmicu, ali mislim da mi imamo igrače koji svojim kvalitetom i idejom mogu riješiti utakmicu, kazao je Ivković

Tomislav Ivković. Arhiva

Piše: G. Šumar

27.8.2021

Željezničar u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Slobodu. Tim povodom danas je na stadionu Grbavica održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Tomislav Ivković i golman "Plavih" Josip Bender.


Podrška navijača

– Sloboda zaista ima jedan niz pozitivnih rezultata, izgledaju dobro, korektno i vrlo motivisano kao ekipa, rekao je Ivković i dodao:

- Njihova snaga je u kolektivu, a ne pojedinačna. Mi želimo i cilj nam je da produžimo ovu seriju kao što je Sloboda uradila. Spremamo se za svakog protivnika drugačije, respektujemo svakog protivnika na isti način, ali vjerujemo u sebe i svoje kvalitete da možemo odigrati na nivou na kojem smo igrali drugo poluvrijeme utakmice na Grbavici ili prvih pola sata koji smo igrali u Bijeljini, pa na da na taj način, ili ako se budemo digli za jedno 10-15 posto, onda ćemo biti veoma težak protivnik za bilo koju ekipu koja dolazi na Grbavicu, a znamo da nam je dodatna motivacija pomoć sa tribina koja je, prema mom mišljenju, sigurno broj jedan u BiH, i to nam je 12. igrač. 

Igrači se trebaju opustiti, neka igraju onako kako znaju. Sada smo izgubili taj strah, što je bitno, ovo je samo jedna fudbalska utakmica. Niko neće umrijeti poslije nje, bez obzira na kakav je rezultat, vjerujem u svoje igrače i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu, kazao je Ivković.


Očekujem tvrdu utakmicu

Analizirajući posljednje utakmice Tuzlaka protiv Sarajeva (1:2) i Veleža u Mostaru (0:2), Ivković ističe da su to dvije različite utakmice. 

- Ne poznajem trenera Slobode lično, ali znam koja je njegova filozofija, i baš na ovoj utakmici protiv Sarajeva je odustao od svoje filozofije. Izgubili su utakmicu, pa vjerujem da će se on vratiti svojim postavkama i da će igrati zatvorenije, na kontru. Vidim da se svi vraćaju u fazu odočekujem jednu tvrdu utakmicu, ali mislim da mi imamo igrače koji svojim kvalitetom i idejom mogu riješiti utakmicu, kazao je Ivković.

Utakmica se igra u nedjelju u 21 sat. Prodaja ulaznica danas se vrši do 17:30 sati, u subotu od 9:30 do 17:30, te u nedjelju od 10 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.