HARIZMATIČNI STRUČNJAK

Murinjov šou na utakmici Konferencijske lige: Pokušao zbuniti igrača Trabzona, pa ga pitao je li bolji od Karsdorpa

Trener "Vučice" snimljen upada u razgovor Karsdorpa i Nvakame

Murinjo, Karsdorp i Nvakame. TWITTER

E. Ćosić

27.8.2021

Fudbaleri Rome pobijedili su u revanš meču plej-ofa Konferencijske lige turski Trabzonspor sa uvjerljivih 3:0, te se sa ukupnih 5:1 plasirali u grupnu fazu.

Za Romu su pogađali Brajan Kristante (Bryan Cristante), Nikolo Zaniolo (Nicolo) i Stepane El Šaravi (Stephan El Shaarawy). Međutim, zanimljiva scena obilježila je meč kada je trener "Vučice" Žoze Murinjo (Jose Mourinho) pored aut linije razgovarao sa Rominim Rikom Karzdorpom (Rick Karsdorp) i Trabzonovim Entonijem Nvakaeom (Anthony Nwakaeme). 


Dok su dva igrača stajala pored aut linije, Murinjo im je prišao i popričao sa njima, a nakon meča su turski mediji otkrili detalje simpatičnog razgovora, koji je portugalski trener napustio sa smiješkom na licu.

Navodno je Murinjo prišao i pitao fudbalera Trabzonspora: "Jesi li bolji ili je on (Karsdorp) jednostavno loš?"

Fudbaler je pokazao na Karsdorpa, rekavši: "On je bolji". Nakon odgovora Nvakame, Murinjo se okrenuo ka klupi te otišao sa smiješkom na licu.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak, kada je Nvakame tokom jedne akcije bio pored aut linije, a Murinjo dotrčao do same linije kako bi pokušao zbuniti fudbalera Trabzonspora, koji se na kraju nije dao omesti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.